Vazelina surfer inn på Jessheim Torg!

 Vazelina Bilopphøggers startet opp i romjula 1979 hjemme i bryggerhuset til Arnulf Paulsen. Etter å ha deltatt på landsfinalen i Rocke-NM i 1980 kom singleplata «Gi meg fri i kveld» og «Bilopphøggerboogie». Begge melodiene gikk rett til topps på Norsktoppen. Dette resulterte i suksessalbumet «24 timers service». 

Kombinert med flere plateutgivelser ble Vazelina Bilopphøggers et meget etterspurt showinnslag på arrangementer over hele landet. 

Daværende teatersjef Svein Erik Brodal på Det Norske Teater tok kontakt meg gruppa med spørsmål om de kunne tenke seg å medvirke i ”Trost i taklampa” av Alf Prøysen i 1984. Dette ble en gedigen suksess, noe som førte til interesse hos noen av Norges fremste produsenter av underholdning. Vazelina ble innlemmet i stallen til Jørg Fr. Ellertsens sammen med blant andre Øystein Sunde og Dizzie Tunes. 

I 1985 gikk sommershowet «Lufta er for alle» i Tønsberg. Hege Schøyen og Øystein Sunde var gjesteartister. Showet endte opp på Chat Noir, der det gikk en hel sesong. Totalt spilte Hege, Øystein og Vazelina over 300 forestillinger, en av de største show- suksessene gjennom tidene. 

Kombinert med opptreden på Chat Noir, ble albumet «Gå for gull» spilt inn. Dette ble etterfulgt av den til da mest omfattende turnéen som var gjennomført i landet. Med ferdig rigget scene og garderobe på to semitrailere gjennomførte gruppen 26 konserter på 10 dager fra Stavanger i sør til Trondheim i nord. 

Etter flere plater, turnèer og TV-shows kom showet «Helt Høggern’t» med May-Britt Andersen og Pia Borgli som gjesteartister. Etterfulgt igjen av turnéer og flere TV-shows og ikke minst reklamejobber. 

I 1994 ble showet «På høgg tid» spilt på Dizzie Showteater med Marianne Krogness og Nils Vogt som gjesteartister. TV-versjonen av dette showet ble sendt på NRK i januar -96 med reprise i jula -97. 

Vinteren og våren -96 var Vazelina Bilopphøggers engasjert hos TV-Norge som husorkester i TV-showet «Comeback» med Hallvard Flatland. 

Vintern -97 startet planleggingen av showet «Kællt i Tælt» på Kapp. Dette var det første showet Vazelina skulle sette opp og produsere selv. Showet ble sommeren største showsuksess. På fire uker kom det 16 000 til Kapp på Østre Toten. 

Året etter kom showet «For Fulle Seil». Dette showet ble en enestående suksess på Kapp. Mer enn 25 000 publikummere kom i løpet av seks uker. Vazelina satte norsk rekord i antall solgte billetter på et sommershow noen gang! Høsten 1999 ble «For Fulle Seil» satt opp på Dizzie Showteater i Oslo. Med stor suksess ble dette showet spilt en sesong fram til jul. Turné-vinteren 2000 ble booket allerede denne høsten. Denne turnéen ble den mest vellykkede turné som Vazelina har gjennomført. Spillesteder denne vinteren var bl.a. Olavshallen Trondheim, Ibsen-huset i Skien, Elverum Kulturhus, Hurtigrutens Hus i Stokmarknes, Bodø Kulturhus, Narvik Kulturhus og Drammen Teater i to vendinger. I tillegg ble det spilt en rekke forestillinger for næringslivet. 

Sommeren 2000 var Vazelina i gang med et jubileumsshow som fikk navnet «Hei Sveis!». Dette markerte Vazelinas 20- års jubileum. Showet inneholdt en del i fra tidligere forestillinger men og mange nye nummer som ble en bærende del av forestillingen. Dette showet ble og en enestående suksess. Spilleperioden ble 6 uker og publikumsoppslutningen var stor, ca. 25 000 så forestillingen på Kapp. 

Desember 2000 spilte Vazelina i sin egen Hjulkalender på TV 2. Denne ble fulgt på det meste av over 800.000 seere, den største oppslutningen en serie hadde hatt i løpet av kanalens 10 år! Nytt album, video og DVD ble produsert i anledning serien og platen mottok gull for over 25 000 solgte eksemplarer. ”Hjulkalender” er sendt i reprise 2 ganger, begge med større oppslutning enn da den ble sendt første gang. 

21. juni 2002 var det klart for ny premiere på Kapp. Vazelina presenterte sitt helt nyskrevne show, ”Fri Flyt”. Et samlet pressekorps ga gode anmeldelser, VG ga forestillingen terningkast 5. Etter 6 uker med fulle hus takket Vazelina for seg. Da hadde nesten 25 000 personer besøkt Kapp. Vazelina turnerte med forestillingen vinteren/våren 2003. 

Julen 2002 satte Vazelina Bilopphøggers opp sin juleforestilling ”Endelig hemm`att tel jul” sammen med Mai Britt Andersen. Samtidig viste TV 2 ”Hjulkalender” i reprise. 

Sommeren 2003 hadde Vazelina premiere på sitt sommershow ”Elging i solnedgang” sammen med Mai Britt Andersen. Forestillingen ble spilt i 6 uker og sett av 20 000 personer. 

Dato for konsert

15. august 2019

Når starter konserten?

20:30

Hvor foregår konserten?

Torgscenen

60.14268729999999,11.17318929999999