Hele Norges Onkel

Pål Tøien, bedre kjent som OnklP – har i 15 år levert låter hele Norge fester, gråter og ler til. OnklP vokste opp i den gamle OL-byen Lillehammer og fikk i ung alder en stor interesse for rap. Da han gikk på ungdomsskolen gjorde han skriften sin uforståelig slik at at lærerne hans ikke så at han skrev musikktekst i skoletimene – dermed fikk han utfolde seg og bli til den prisvinnende tekstforfatteren han er i dag.

Dirty Oppland

Det var ikke et stort miljø for hip-hop og rap i Lillehammer tidlig på 2000-tallet, men det fantes to rivaliserende hip-hop grupper der. Etter en uoverensstemmelse med det lokale politikammeret slo gruppene seg sammen, og dannet Dirty Oppland. Dette var et kollektiv fylt med kreative og dedikerte rappere som lagde en demo de sendte til Tungtvann. Tilbakemeldingen de fikk var at de var to stykker som skilte seg ut : nemlig Jaa9 og OnklP. I 2002 gjestet duoen låta ”Stikk av scena” på Tungtvann sin ”Påfyll EP”

Jaa9 & Onklp

Duoen Jaa9&OnklP fikk tidlig en dedikert og relativt stor fan base ved å gi ut låter gratis på nettet. Da de gav ut sin første mix-tape ”Bondegrammatikk” i 2003, solgte den såpass mange eksemplarer – at den fortsatt idag står som den mest solgte mixtapen i Norge. Duoen produserte en rå mix av kredibilitet, kommersialitet, troverdighet og skamløshet på en måte som til da hadde vært uhørt innen Norsk hiphop. De ble fort populære i noen man nesten kan kalle for en nisje, som norsk rap var i musikkbransjen da. Etter at duoen hadde gitt ut albumet ”Sjåre Brymæ” i 2004, satset Pål Tøien på et soloprosjekt som kom ut i 2005. Dette albumet het ”Det kunne vært deg” – og var en undergrunns hit i rap miljøet, og albumet er fortsatt er relevant i dag. Sammen har Jaa9&OnklP opplevd en enorm suksess, og skrevet hitter som ”Kjendisparty”, ”Glir forbi”, ”Fredag” og ”Hvem faen”. Duoen turnerer fortsatt rundt i Norge, og leverer alltid god stemning og fantastiske live shows. Dette er noe av grunnen til at de fortsatt er like relevante i dag, 15 år etter de begynte.

Norges farligste boyband                                                                                                                       

Det var bak i en røykfull nightliner – et sted mellom Zurich og København, ideen om OnklP & De Fjerne Slektningene oppstod. Et vellykket samarbeid mellom OnklP og Oslo Ess gav gutta mersmak til å skape ny musikk og nye røverhistorier. Med produsent/gitarist Johan Larsson, trommis Tommy Manboy fra Turboneger, bassist/vokalist Knut Oscar Nymo og gitarist/vokalist Åsmund Lande fra Oslo Ess samt keyboardist Simen Stensland pluss rapperen OnklP var lineupen komplett og absolutt ingen trommehinner eller pikehjerter kan være trygge. Slekta leverer en beinhard hybrid av rap og melodiøse rock elementer som ikke har blitt gjort før. Temaer som kjærlighet, dop, død og en liten anelse håp rullet sammen til en tjukk sigar og røyka på bakrommet.

Styggen på ryggen                                                                                                                                

Etter slektningene entret den norske musikkscenen har de levert hits som har berørt hele landet. Den største hitten deres ”Styggen på ryggen” tar for seg en tematikk som var med på å endre hvordan det norske samfunnet snakket åpent om psykisk helse. Låta ble rost opp i skyene av politikere, næringslivstopper og bransjefolk. Monterhitten fikk en sekser i VG, OnklP vant  Edvartsprisen i klassen tekstforfatter og låta var også nominert til P3 Gull og 2x spellemann.

I 2014 gjestet OnklP tv2 sitt program ”hver gang vi møtes” – her fikk hele Norge bli kjent med rapperen fra Lillehammer som i en årrekke har levert god musikk, bra liveshows og et håndknippe skandaler. Siden dette har Jaa9&OnklP, og OnklP & de fjerne slektningene gitt ut to album hver seg – OnklP har lagt konkursen bak seg, og er klar for sitt andre soloalbum.

 

 

Dato for konsert

15. august 2021

Når starter konserten?

16:00

Billetter

Hvor foregår konserten?

Torgscenen