Spennende og heftig!

Annette Gil har begynt å forberede innspilling av sitt tredje soloalbum. Hun har allerede skrevet mange nye låter og tekster til albumet. Låter som  «Underage», «Daddy`s Girl», «When the Light`s go Out», «Teenage Rage», «I Need Storm» og «Oblivion» er representative for hva albumet handler om. Annettes tekster handler denne gang om relasjonen til familie, venner og andre mennesker som påvirker – på godt og vondt.

Musikken er forankret i lydbildet fra tidlig åttitall. Hun har fortsatt sin kjærlighet for det mørke og melankolske soundet i synth og gitar-uttrykkene fra den perioden. Men hun er også influert av nyere musikk som spenner fra indierock til de mer elektronisk baserte artistene. Annettes musikk er melodibasert alternativ pop og hun har et visuelt og dramatisk punk/rockeuttrykk som kommer sterkt frem på scenen. Hun er inspirert av sine musikalske helter og kan således minne om artister som Patti Smith, P.J.Harvey, David Bowie og Florence and The Machine, for å nevne noen.

Hun gav ut sitt første soloalbum «Desert Disco!» (på MTG Music) i mai 2013 og fikk strålende kritikker. På dette albumet blandes twang gitarer som kan minne om stemningen til Ennio Morricones orkestrale ørkenunivers og gamle analoge synther med dansbare beats. Påfølgende sommer og høst spilte hun på noen av de største norske festivalene og gjorde i tillegg flere klubbkonserter i Norge.

Annettes andre soloalbum «Comfortably Young», ble sluppet digitalt, på CD og vinyl 21. april 2016. Hun fikk flere gode kritikker og Oppland Arbeiderblad anmeldte plata til terningkast 6!

I månedsskiftet april/mai 2016 tok hun med seg bandet og reiste til USA og Canada. Første konsert ble gjort i NYC på legendariske Pianos, Lower East Manhattan. Deretter gikk turen til Toronto hvor hun spilte to showcase-konserter under Canadas svar på By:Larm – Canadian Music Week (CMW). Første uka i juli 2016 var Annette Gil ukas artist på «norsk på Spotify».

Hun var med på Raga Rockers-hyllesten Sannhet På Boks som kom ut i 2015. Hennes versjon av «Fred På Jorden» ble av Dagsavisen trukket fram som en av de beste på hyllesten.

Annette Gil co-produserer alle låtene sammen med produsent og trommeslager Ole Tom Torjussen. Musikken blir innspilt i HOD studio som ligger i Brenneriveien i Oslo og gitt ut på eget selskap «House Of Distillery Records» (H.O.D).

Med på album og scene; Ole Tom Torjussen – trommer (Seven, Easy Riders, Aunt Mary, Ammunition, Queenhyllesten – The Show Must Go On), Fredrik Eilertsen – bass (Captain Walker), Helge Hovland – gitar (DePress, Radionettes m.m. Fra Jessheim) og Ola Aanje – keyboard (Aunt Mary og HOWL).

Annette er en produktiv artist. Hun har gitt ut fem album og to ep-er med bandet Seven i perioden 1999 – 2009, og er en kunstner som aldri slutter å produsere låter.

Med de to soloalbumene Desert Disco! og Comfortably Young har Annette Gil fått et godt fotfeste for å bygge videre på sin musikalske karriere.

 

Dato for konsert

17. august 2019

Når starter konserten?

19:00

Hvor foregår konserten?

Amfiscenen

60.14276675902456,11.171758587805243