Sol Heilo er musiker, låtskriver, arrangør og klesdesigner. Hun er multi-instrumentalist og arbeider innen flere musikksjangre.

Hittil kjenner vi Sol Heilo best som vokalist og medlem i norske Katzenjammer; bandet bak kjente låter som bl.a. «A Bar In Amsterdam», «Rock-Paper-Scissors» og I Will Dance (When I Walk Away).

Etter stor suksess med Katzenjammer legger Sol Heilo nå ut på en ny reise med eget debutalbum, ’Skinhorse Playground’, som ble utgitt 6. oktober 2017 via Propeller Recordings. Første single og album-smakebit ’America’ ble sluppet 18. august, og setter tonen for hva vi kan vente oss fremover.

Albumet ble skrevet i en periode med personlig uro som, ironisk nok, skjedde samtidig med høydepunktene i Katzenjammers karriere. En 12 års ferd som kulminerte i tre album, salg i hundretusener klassen og live-turnéer fra Austin i vest til Australia i øst.

«Midt oppi Katzenjammer-sirkuset savnet jeg naiviteten og friheten – og spenningen ved å ha blanke ark. Helt uvitende om begrensninger eller forventninger til resultat. Å skrive helt egne låter var en måte å få ut gørra på».

«Jeg elsker å gå meg vill på et nytt sted. Uten penger, uten telefon, uten kart og ingen kjente i nærheten. Det er da de virkelig kule eventyrene skjer; du er fullstendig til stede og klar for nye erfaringer».

Mye av plata har kommet til liv gjennom Sols drømmer. «Skinhorse Playground» har vært, og er det fortsatt, en egen verden og tilflukts-boble for henne; «Drømmer har alltid spilt en viktig rolle i livet mitt. Jeg løser problemer og bearbeider dagens hendelser i søvne», sier hun.

Dato for konsert

16. august 2018

Når starter konserten?

21:30

Hvor foregår konserten?

Torgscenen