diaz 1080 - Diaz
Foto: Akam1K3

Diaz – på hjemmebane!

Diaz begynte sin musikalske karriere i Hjerteradioen på Jessheim, og hiphop-feberen ble tent av Tommy Tees Strictly Hip Hop på Rainbow Radio.

Diaz flyttet til Oslo, og ble Tommys høyre hånd fra 1994. De drev platebutikken T&D Records sammen, og i 1996 platedebuterte Diaz på en remiks av Helén Eriksens «Shake My Hand». Diaz rappet på engelsk og spansk, og deltok på en rekke album fra plateselskapet Tee Productions: Top Notch (1997) og Mic Knights (1998) av Warlocks, Deep Green (1997) av N-Light-N, Bonds, Beats & Beliefs (1998) av Tommy Tee, Norske Byggeklosser (1999) av T.P. Allstars og samleren ScandalNavia Vol. 1 (2000).

I 2000 var det Diaz’ tur til å gi ut soloplate, men 2050 ble utgitt mens interessen rundt norskspråklig rap var på høyden – og albumet ble den første kommersielle skuffelsen fra Tee Productions. Dette fikk Diaz til å revurdere språket, og allerede noen måneder senere debuterte han som norskspråklig rapper med låten «Takk» på Frelsesarmeens albumprosjekt Perleporten (2000). I 2003 var det språklige hamskiftet komplett med albumet Velkommen hjem Andres (2003).

Diaz har også gjort låter med svenske Petter og Ken, og ble som eneste norske rapper plukket ut til å delta på The World According to RZA (2003) – det internasjonale albumprosjektet til RZA fra amerikanske Wu-Tang Clan.

Samarbeidet med Wu Tang Clans RZA, ble et slags karrierehøydepunkt. To soloalbum senere bestemte Diaz seg for å forlate rampelyset. Han kunne se tilbake på hitlåter som «Stikking» (feat. Tshawe fra MadCon), «Hvem Er Denne Karen?», «Mitt Stille Vann» og «Jessheim». For de som ikke kjenner Diaz så kan dette veivalget, fra urban kultur til villmarksliv, ha kommet noe overraskende på, men denne mannen har alltid hatt en ting for kontraster. Hvis man hører på låten «Mitt Stille Vann» så virker ikke den avgjørelsen så fjern og man ser kanskje for seg at han kan bruke mesteparten av fritiden sin på å jakte storørret. Når han ikke leter etter stillheten langs elvekanten så jobber Diaz med å bedre oppvekstsvilkår for barn og ungdom i Oslo hos Røde Kors, en annen stor lidenskap han har.

I 2006 ga Diaz ut sitt avskjedsalbum «Jessheimfanden» på Nordic Records.

Men nå er han altså tilbake her på Jessheimdagene etter massiv etterspørsel. Både vi og han gleder seg til denne begivenheten av en konsert!

Dato for konsert

11. august 2017

Når starter konserten?

21:00

Billetter