Foto: Marthe A. Vannebo

I snart 50 år har rockelegenden reist land og strand rundt og fått både vestlendinger og østlendinger til å synge med av full hals på kav nordtrøndersk. Nå er han endelig klar for Jessheimdagene.

– I Namsos på 60-tallet hadde vi bare én radiokanal. Skulle du få med deg noe ny musikk, var det Ønskekonserten som gjaldt. Og stadig vekk var det folk som hadde reist på sjøen og oppdaga noe helt nytt som de tok med seg tilbake til Norge. Det var mye som gjorde inntrykk, men plutselig en dag så smalt det virkelig. Da jeg hørte Chuck Berry for første gang fikk jeg faktisk feber. Uten ham hadde ikke rocken i dag vært den samme.

Det samme er det med tekstene til Dylan.Det er ikke akkurat en vågal påstand å si at det samme gjelder for Åge og trønderrocken også. Feberen tok han i hvert fall med seg og spredte videre til det norske publikum – helt fra starten i 1969 med Namsos-bandet Prudence og med Sambandet fra 1976 og helt frem til i dag.

Turnébussen til Åge har vært innom en endeløs liste med stoppesteder i Norge, men det er likevel sjelden han glemmer en konsert.

– Jeg har aldri spilt på Jessheimdagene, men vettu … jeg har faktisk spilt på Jessheim før. Folkets hus, kan det stemme? Det var med Prudence i 1974, tror jeg. Jeg husker spesielt godt at arrangøren var en ivrig type. Hehe. Det var veldig god stemning den gangen – og det blir det nå også. Det er ikke alltid vi får spille så lenge som vi vil på festivaler, men jeg kan personlig garantere at det blir både Lys og varme, Rio de Janeiro, Levva livet og ikke minst Sambandet som er i storform om dagen!

FACEBOOK

Dato for konsert

18. august 2018

Når starter konserten?

21:30

Hvor foregår konserten?

Jessheim Torg